onsdag 10 september 2014

Att komma framåt

Gårdsplanen före och efter skrapning

Så skönt med sensommar och lite svalare dagar.
Just nu pågår en massa aktiviteter på gården inför vintern.
Högst prio har nog snörasskydd på ladan så jag kan ha korna ute i vinter.
Vi kommer dock inte kunna göra det själva då ladan är14m hög, så rätt skönt att kunna lämna iväg lite arbete åt någon annan.

Sedan skall även kornas hage byggas om.
Plaststolpen skall bytas ut mot trä och elbanden skall bli järntråd. Hoppas det skall räka för att få dem att stanna i hagen i vinter när det blir svårt att få det att jorda.

Gårdsplanen har fått sig ett lyft också efter att en bekant till grannen var här och skrapade med sin traktor. Efter det har jag och Tomas krattat och fixat för att få det jämnt och ta bort så mycket gräs som möjligt. Börjar bli riktigt bra och en jätte skillnad mot för hur det såg ut innan.
Tanken är att det sedan (kanske nästa år) skall bli naturgrus på hela uppfarten och gårdsplanen.

Garaget börjar också närma sig färdigt. Vår underbara granne har varit hit med fler lass massor och Tomas har krattat hela uppfarten. Nu är det bara markduk, stenar och gruset som ska på plats.
Tomas pappa har dessutom varit hit med en tröskelplåt så nu ser jag slutet på detta arbete, sedan får bilarna flytta in i sitt nya hus! Jippi!

Ikväll skall Tomas och Christer montera tv-antenn och byta lite takpannor på sommarhuset. Ytterligare 2 punkter som kan strykas från listan.

Givetvis har vi mycket kvar att göra men jag blir så glad när jag tänker på allt vi gjort.
Önskar bara att jag fotat fler före- och efterbilder. Men ska försöka bli bättre på det för det är så roligt att jämföra sedan.
Tror detta kommer bli en underbar höst!


3 kommentarer:

johanna sa...

Polarband är mitt tips för vinterdagar.

Yvonne sa...

Ja Johanna Polarbandet är bra eftersom det har ström och jord i samma band.
Men då det ska bo kor i denna hage är järntråd att föredra, dock kommer jag dra en jordtråd också 5cm ovanför strömtråden så det samma effekt.

Men trots detta är vintern ett problem och kor har tjocka skallar ;-)

Unknown sa...

härligt med resultat jättefint.
och det är ju kul att ha något framför sig oxå