fredag 11 maj 2018

Kung Cappe

Kung Cappe i levad

Då en av de hästar som skulle vara med på kursen på söndagen tyckte att åka låda var en mycket dålig idé så blev en ridplats ledig.
Jag hade innan tänkt att det skulle vara orättvis mot Cappe att han med han på kursen, dels för att han inte är i toppform än och det vi gör är rätt kantigt ibland (vilket det behöver vara) men också för att många har sådana förväntningar när de får se honom och då känns det orättvist när han inte kan visa upp sig från sin bästa sida.

Men Cappe hade en helt annan åsikt och tur är väl det ibland.
Redan på fredagen när jag skulle göra iordning Pilgrim inför kursen kom Cappe i galopp till grinden i hagen och gnäggade.
Det gjorde han sedan hela helgen så fort han såg mig och varje gång jag inte tog honom värkt mitt hjärta, han ville verkligen vara med!

Så när platsen blev ledig på söndagen så behövde jag inte tveka och jag och Cappe tog ett pass sist på dagen och Cappe fick visa vilken kung han är.

Visst det var långt ifrån perfekt men han var otroligt glad att få visa upp sig och jäklar vad han komprimerad sig och han kändes riktigt häftig.
Birgitta tyckte han var väldigt fint musklad och jobbade bra i länden.

Vi tränade på den samlade galoppen, lite terre a terre och levad.
Vi hittade in i levaden riktigt fint ett par gånger där han verkligen sjunk ned så pass mycket att hans makhöjd blev ungefär 10cm lägre.
Det är otroligt häftigt när detta inträffar för det känns inte som om han tar i, han bara sjunker och man kan nästan tro att frambenen är kvar i marken.
Alltså jäklar vilken naturbegåvning denna häst är. 

Här kommer i alla fall lite bilder på min fina ponny och sedan kursen har han studsat runt i hagen i alla möjliga skolor och han ser verkligen stark och lycklig ut.
Kung Cappe!

Samlad galopp

Betraktar sina åskådare

Levadförsök som blev lite mer åt pesad-hållet, här tryckte han ifrån med frambenen istället för att sjunka bak
Berodde till stor del på att trampet innan inte var tillräckligt samlat.


Terre a terre

Terre a terre

Terre a terre



Inga kommentarer: