onsdag 14 mars 2018

Nu vänder det!


Välkommen tillbaka ljuset!
Så himla underbart nu när det har blivit ljust ute till en bit in på kvällen.
Ljuset är så himla viktigt för mig, jag behöver verkligen solljus och jag känner mig mer och mer levande för varje dag som går.
Tänk att vi redan är i mitten på mars.
Längtar så efter våren nu och när de första små gröna bladen kommer tittar upp ur marken och när björkarna har fått sina musöron. 

Igår kväll red jag både Pilgrim och Cappe.
Båda fick rulla på i galopp runt spåret på ridbanan.
Båda tyckte det var jätte skönt.
Det är så himla härligt med en så stor yta när man bara vill hitta lite flyt.
I trav går det mycket lättare att hitta ett jämnt flöde och takt även på liten yta men när man kommer till galoppen finner jag det lättare med lite större yta så hästen törs galoppera.
Men det är kanske inte så konstigt när man tänker på att i traven har hästen alltid två ben i marken samtidigt (om vi bortser från travhästen i ett lopp) och i galoppen är det ju inte riktigt så.
Så det är klart att balansen är mer utsatt i galoppen än traven.

Cappe fick även gå lite diagonalslutor i trav, känner att den övningen hjälper honom hitta linjeringen i hans svåra sida (höger).
Han blev riktigt mjuk och fin och frustade nöjt flera gånger.
Ikväll blir det fortsatt träning, tänkte börja samla upp galoppen lite på dem båda och kanske att vi testar någon diagonalsluta i galopp jag och Cappe.
Dessutom ska bästa Ted komma och ploga ridbanan idag igen (plogade den i fredags också) efter alla snö som kom i måndags.
Så himla fantastiskt att kunna få ha en nyplogad ridbana hela vintern.
Denna ridbana är nog det bästa som hänt mig!

Inga kommentarer: