måndag 27 april 2015

En kväll i paradiset

Magiskt ljus föll över Stall Nordansjö igår och på Nina och Ojiji som var ute på en liten sväng.
 Efter en lördag där förmiddagen spenderades på antikmässa och eftermiddagen helt regnade bort hade jag inte höga förhoppningar när jag vaknade till ännu mer regn på söndagen.
Men ack så fel jag hade.

Åkte in till stan vid lunch för årsmöte i ARV (Akademisk Ridkonst i Västernorrland) och när jag sedan kom hem sprack himmelen upp och det blev ett helt otroligt fint väder.
Jag fixade stallet och sedan när Tomas kom hem tog vi en härligt tur efter vägen.
Han sprang och jag red Cappe.

Han har verkligen fattat detta med att springa med Husse nu och Tomas skojade och sa "något har han i alla fall lärt sig av Nokke".
Vi tog en svängen runt byn och Cappe var helt fantastisk!
Lugn, harmonisk, glad och helt avslappnad!
Frustade minst tusen gånger och sökte sig nedåt.
Det var helt klart den roligaste ridturen på länge!
De sista 1.5km hem är det en härlig raksträcka, hela den galopperade vi och Husse sprang så fort på slutet att Cappe fick ta i. Så himla skoj!
En stor guldstjärna till båda mina pojkar! 

Sedan grillade vi hamburgare och myste i soffan.


Det var verkligen Nokkeljus igår, ni vet ett sådant där guldsken. Samma som hans päls, samma som fyllde himmelen den kväll han gick vidare.

Idag är det Nokkes dag, 27år skulle han ha fyllt här på jorden.
Jag saknar honom varje dag men han har fyllt mig med ljus, ett ljus som alltid kommer brinna och det gör saknaden lite lättare. Hans gåva var den största och jag hoppas kunna förvalta den väl.
Min vackraste guld häst!

Till helgen är det äntligen dags för Birgitta kursen och jag vet att jag kommer ha alla mina 3 pojkar där. Det känns tryggt.

Inga kommentarer: