torsdag 14 januari 2021

Så kom snön


Så kom då snön. Tänker tillbaka på vintern 2018 och ryser men tror och hoppas att vi inte får uppleva en till sådan vinter i mannaminne.
Men nu har vi fått ca 60cm snö och den kom som sådan där tung blötsnö. 

Snön la sig tung på alla staket och träd och jag har spenderat åtskilliga timmar med att frigöra trädens grenar i trädgården från den tunga snön. Plumsat runt i hagarna och tagit bort snö från tråden som frusit till stora isblock och kapat bort de träd som vält av den tunga snön.


Ganska mycket slit då det även blåste storm stamtidigt som snön föll tung så det blev rejäl drivbildning på sina håll. Men nu har jag och Tomas i stort fått bort all snö från gården och igår eftermiddag kom grannen och "fin"skottade det sist. Sedan återstår bara ridbanan och världens bästa Ted har lovat att komma så fort han är ledig från jobbet, längtar!

När snön faller tung och det dessutom stormar ute så är det lätt att känna lite ångest.
Och ja, det är extremt jobbigt att röja undan all snö men när det väl är gjort så är det otroligt vackert ute och ett stort lugn infinner sig.
Jag hoppas att det inte kommer så mycket mer snö nu, detta är lagom.
Nu ska vi får riktigt kallt några dagar och det ska bli lite mysigt. Då får jag rida i skoter overall och balaklava och snön kommer knarra så där härligt under skorna.

Hur har det gått för er med snön?
Har ni fått mycket eller bor ni så till att det fortfarande är lera och regn?

Inga kommentarer: