måndag 18 februari 2019

Vilket väder!


Solen skiner och kroppen spritter av vårkänslor.
Drömde natten mot lördag att jag och Pilgrim blev fotograferade och när jag vaknade hade jag ett meddelande på mobilen från Steffi där det stod "vill du att jag fotar dig och hästarna idag?"
Om jag ville!!!

Vi har inte ridit på ridbanan på en hel vecka då det varit 5-9 plusgrader här i Sundsvall men igår var det kring nollan och äntligen vågade vi oss upp.
Det är så otroligt mycket värt att låta ridbanan vara om det är riktigt varmt, snön klarar sig riktigt bra om man inte trampar på den när det är plusgrader och underlaget där uppe var helt perfekt. 

Jag valde Pilgrim till fotosessionen och han var på sitt bästa humör.
Det är så otroligt nyttigt att rida och bli fotograferad samtidigt.
Dels får man bilder efteråt där man kan analysera sig själv, man får bilder för att kunna se den utveckling som skett men inte minst får man träna på att brottas med gamla vanor och tankemönster i sitt eget huvud.
För vad händer när någon ska fotografera än? Jo man får prestationsångest, i alla fall upplever jag det.
Om än väldigt lite så finns tankarna där över att bilderna måste bli bra och ordet måste är inte ett bra ord när man rider.
Lite samma som när man är med på en kurs eller om man ska rida en uppvisning.

Så att bli fotad är därför ett ypperligt tillfälle, för i alla fall mig, att mota dessa tankar och försöka vara kvar i nuet med hästen.
Inte alltid så lätt men som med allting annat så måste man träna på det för att lyckas.
Så nu tänker jag att om vädret fortsätter att vara så här härligt så ska vi tjejer i stallet fota och filma varandra en hel massa hela våren! 
Så får vi se om de hakar på *ler* annars blir det väl jag som jagar dem med kameran *fniss*





Inga kommentarer: