onsdag 1 augusti 2012

Det här med kost...

Jag vill inte gå in på kost här på bloggen egentligen.
Jag har mina åsikter, lever efter dem och tycker alla andra får gör som de själva vill.

Har förut gärna "predikat" för hur man "bör" göra, men det är det slut med. Alla får givetvis göra som de själv vill, det innebär också att jag inte vill behöva "försvara" mina egna val.

Men när det kommer till våra djur så kan de inte välja själva. Har man tagit på sig att vara djurägare så har man också enligt mig ett ansvar.
Kommer aldrig glömma den dokumentär som jag såg på tv om överviktiga djur. En kvinna kom in med sin jätte feta labrador till veterinären för den hade en massa hälsoproblem. Under besöket stoppade damen i hunden en massa kakor. Veterinären tittade argt på kvinnan och sa med alvarsam röst "Ger du hunden en kaka till så kommer han att dö! Du matar ihjäl din hund!"

Veterinären lämnar rummet. Kvinnan skrattar, vänder sig till hunden ger den en kaka och säger "Inte ska du behöva va utan kakor" sedan vänder hon sig till reportern "Han älskar kakor förstår du, så han måste ju få dem"

Jag blev så arg när jag såg detta att jag blev tvungen att stänga av tv:n.  Detta är flera år sedan men jag blir lika upprörd varje gång jag tänker på det. Vi människor är bra lustiga djur... *suckar uppgivet*

Jag anser att alla ska äta det vi är gjorda för att äta. Idag är det mindre lätt med alla lätt "felaktiva" alternativ som man kan välja bland. Att hitta rena produkter är svårt.
Dock blir fler och fler medvetna om vad de stoppar i sig, men vad ger de sina djur? När ger de sina djur mat och hur?

Som hästägare vet jag svårigheten när man har sin häst inhyrd, då får man rätta sig efter stallets fodringstider och göra det bästa utifrån det. Därför drömmer jag om en egen gård, där jag bestämmer hur jag vill att det ska vara.

Hittade ett intressant inlägg idag på en av bloggarna jag följer (och ja jag äter LCHF) och vill dela med mig av den, i detta inlägg finns en länk väl värd att läsa!

Håll till godo: http://mariannslchf.se

Inga kommentarer: