onsdag 4 november 2020

Full fart och stora drömmar


Det är nog dags att inse att sommaren är slut, att hösten snart passerat och att vintern börjar stå för dörren. Många träningar har börjat flytta inomhus och i helgen var jag i Ånges härliga isolerade ridhus.
Men det är ändå svårt att riktigt greppa när det är 13 grader varmt ute och hästarna fortfarande kan gå på betet och mumsa.

Varje år när jag står inför vintersäsongen så blir tankarna på ett ridhus extra påtagliga.
Tänk att slippa isen, höstregnen och alltid ha tillgång till ett perfekt väderskyddat underlag.

Egentligen har jag inte större krav än ett ridhus med bra underlag och belysning. Men om man får drömma så vill jag ha ett vackert ridhus som är isolerat och har kristallkronor i taket.
På bilden ovan ser ni ridhuset på ridskolan i Strömsholm, otroligt annorlunda och vackert.
Jag drömmer om stora fönster med svarta spröjs, vita väggar och otroligt mycket ljusinsläpp.
Men som sagt att bara ha ett ridhus skulle göra mig till den lyckligast flickan på jorden! 

Och jag tänker att det inte alls är en omöjlighet *blinkar*
Tänker att ja ska börja ta in lite offerter så jag får kalkylen klar för mig.

Här kommer min andra ridbana ligga, direkt bakom stallet 16x32m

 
Just nu gör vi massa arbeten på gården.
Vi har grävt nya diken på många ställen och påbörjat lite av markplaneringen där min andra ridbanan ska byggas. Att påbörja detta fick ett stundande ridhus att inte alls kännas så långt borta. Ridhuset kommer då byggas där min nuvarande ridbana ligger idag.
Vi håller även på att renovera kornas ligghall, har bytt en massa hagstolpar, håller på att installera vintervatten till korna och jag har äntligen fått en diskbänk i stallet.
Till våren kommer vi gräva vintervatten till hästarnas vinterhagar! Undra vad jag ska göra med all tid jag kommer få över? *skrattar*

I ridningen har jag och mina hästar fokus på skolor just nu.
Vi rider öppnor och slutor och alla tre är jätte fina. Till helgen är det webbkurs för oss instruktörer och adepter i Kraftskapande Ridkonst. Längtar massor! Denna kurs/träff brukar vi ha fysisk här i Sundsvall men i år under rådande omständigheter är det en webbkurs istället och det ska bli riktigt spännande. Ser så mycket fram emot att "träffa" alla. Skapa samsyn, utbyta erfarenheter, ta del av Ewas stora kunskap och få se riktigt fin ridning. Tror faktiskt inte att en helg kan bli bättre än så!

Inga kommentarer: