måndag 16 november 2020

Magiska november


Det ligger ett otroligt lugn över gården, alla djuren mår otroligt bra och det är en sådan harmoni att den nästa går att ta på. Det kanske har med det otroliga vädret att göra, vi är i mitten av november och det är över 10 grader varmt på dagarna. Magiskt! Men nu ser det ut att komma kallare väder i slutet av veckan men jag tackar för dessa varma dagar vi fått.
Jag och Tomas har verkligen fått extra tid till att avsluta en massa projekt på gården och ridbanan är fantastisk! Tar till vara på varje dag och försöker galoppera så mycket som möjligt innan det finns risk för is och annan bedrövelse. 

Pilgrim har haft svårast för vänster galopp men nu har den blivit bättre än den högra.
Intressant detta med utveckling, vilka vägar den tar.
Vänster galopp är nu rund med en väldigt fin rytm medan höger galopp är lite mer kantig och orytmisk. Så just nu rider vi vänster galopp och hämtar upp känslan, växlar till höger galopp och försöker behålla den. Och för varje pass blir det lite bättre. Jag slås över att det känns som om Pilgrim fått det så mycket lättare att koordinera in sig i galoppen. Det känns bra. Det gör det också lättare att lägga in fattningar, anslag och galopp i olika övningar utan att det blir för tillkrånglat. 

Ewa sa för ett par lektioner sedan "jag tror han kommer bli ännu grövre än vad han är nu".
Och det tror jag också. Jag kan knappt drömma om hur han kommer se ut när han är 20år. 
Birgitta Järnåker brukar jämföra honom med Ewas Hårfager, det är stort.
Men han är en stor häst, på alla plan och sista veckorna har han visat vissa saker så tydligt för mig. Vad som är viktigt på riktigt. 

I övrigt fortsätter jag och Tomas att arbeta hemifrån och kommer göra fram till årsskiftet men jag börjar misstänka att det kommer bli fram till efter sommaren, när alla som vill hunnit vaccinera sig.
Att sitta hemma gör att mörkret ute inte alls känns så tungt.
Det som varit psykologiskt jobbigt förut med att åka till och från jobbet i mörker slipper jag nu och dessutom kan jag många dagar i veckan rida på lunchen i dagsljus.
Det är svårt att med ord beskriva vilken lättnad detta är och vilket privilegium jag känner inför möjligheten att få arbeta hemifrån.
Jag tror att vi går en annan framtid till mötes med andra möjligheter och val. Många är de förändringar som skett genom kriser, således kommer även denna kris leda till förändring och jag ser fram emot det som komma skall.

Inga kommentarer: