torsdag 26 november 2020

Är det verkligen vinter?

Vi är i slutet av november och det är fortfarande barmark och ingen snö.
Vi har inte heller haft så mycket frost så jag har svårt att greppa att vi nu har vinter. Till helgen är det första advent men jag har inga julkänslor och ingen lust att pynta, hallå det är ju höst!
Men tänkte ändå ta tag i saken och hoppas att julkänslorna infinner sig. För egentligen är julpyntning något av det bästa jag vet.

Jag och Tomas jobbar sena kvällar med kornas ligghall och nu börjar vi se ljuset i tunneln. Det kan nog vara en av anledningarna till att jag inte har så mycket julkänslor, vi är för trötta helt enkelt.
Vi har totalrenoverat hela ligghallen och den har fått nya väggar, vi har målat och fixat.
Blev otroligt snyggt, egentligen skulle vi bara fixa lite... Men ni vet hur det är, görs det en del kan lika gärna allt fixas och vips blir projektet tre gånger så sort *ler*
Men det blir som sagt så himla bra och min Tomas är bäst!

Igår monterade vi skenorna till köldridån och idag ska jag klippa och skruva remsor.
Tomas håller på att bygga in Thermobaren och jag hoppas VVS-killen kommer sedan och installerar vintervatten till dem. Materialet ska beställas nu i veckan och sedan när det kommer är det bara att sätta igång. Då kommer jag även äntligen får en kran till min älskade diskbänk som jag längtat efter i stallet sedan vi flyttade in här (7år sedan).

Hästarna har fått ha det lite lugnt de senaste två veckorna, vi har ridit på de luncher jag haft tid och kvällarna har ägnats åt arbete i lösdriften.
Men efter helgen hoppas jag vi är klara så då blir allt som vanligt igen.
Just ja, vi har en jätte rolig grej som vi ska göra på lördag. Har köpt något som vi ska sätta upp.
Något som funnits på gården men som jag nu bytt ut till något som är så många gånger bättre. Ska bli så spännande, längtar! Ni får se bild på resultatet när det är klart.


 
Igår var jag in på Svenska foder och köpte spån. De hade BlackWeek-erbjudande, få 1/2 priset på en valfri vara så jag köpte ett nytt vintertäcke åt Cappe.
Egentligen är det bara Pilgrim som verkligen behöver täcke, han har täcke på sig varje dag på vintern annars fryser han och darrar som ett asplöv.
Lilja och Cappe ser ut som galna lovikavantar så de behöver inte täcken mer än de daga det är riktigt skitväder med nederbörd.
Men Lilja har typ bitit hål i Cappes alla vintertäcken... *suck* så han behövde verkligen ett nytt. Hoppas bara detta får vara helt nu eller att det kan stå emot Liljas tänder.
Men Cappe gillar att reta henne tills hon piper och hugger åt honom, så han är absolut inte oskyldig. Han är som en busig obstinat liten unge.

Men just nu går alla stillsamt samman och pillar i det frysta gräset. Ett sådant lugn och harmoni.
Jag tänker återigen vilken lycka det är att få arbeta hemifrån.
Jag sitter vid mitt skrivbord och ser ut över vinterhagen.
Jag vet allt som händer varje dag och jag är så mycket mer delaktig i hästarnas vardag när jag är hemma hela tiden och jag märker så tydligt hur mycket mer de uppskattar det.
Jag önskar att få fortsätta ha det så här även i framtiden utan pandemi.

Inga kommentarer: