tisdag 2 februari 2021

Full fart på alla plan


Tiden går otroligt fort nu, den springer fram och just nu känns det som om det kommer bli vår vilken dag som helst. Det blir ljusare och ljusare ute och det är otroligt vackert med snön. Vi har väldigt kallt men det gör att det blir perfekt underlag för ridning. Var flera vintrar sedan jag kunde rida mina hästar barfota på ridbanan mitt i vintern men nu är underlaget helt suveränt och helt utan is. 

I helgen som var så var vi ute och grillade med ett par vänner i Grenforsen.
Kallt som tusan, fantastiskt vackert och god mat tillagad över öppen eld. Små strömstarar dök i vattnet och en ormvråk kom glidandes.
Vi åt pizza, korv och kanelbullar samtidigt som jag och Tomas gjorde en affär över telefon *skrattar* men vad vi köpte får ni se till helgen *blink*

Jag har nästan renoverat klart hela badrummet nu eller renoveringen är klar bara lite saker som ska monteras.
Väntar på handdukskrokar och toapappershållare, ska montera ett "nytt" handtag på dörren, som jag köpte i somras på loppis (mässing och svart backelit) och måste hitta ett badrumsskåp med spegel. Tänkte först bara ha en vanlig spegel, men vill kunna gömma tandborste mm. och då är ett skåp oslagbart.
Sedan är det bara tapeten som ska upp på 2 ställen, några få halva våder men det behöver jag hjälp med. Tapetsera är inte något jag gjort, endast satt 3 våder i hallen innan med hjälp av mamma och pappa. Dessutom är tydligen våtrumslimmet lite svårare att hantera än vanligt tapetklister.
Lovar före- och efterbilder när det är klart.


Med hästarna är det toppen.
De gillar kylan och är pigga och glada. Underlaget är som jag sa toppen så tänker att jag ska fokusera lite på galoppen nu. Cappe är en super talang som har lätt för galoppen men galoppen hjälper oss att utveckla traven så det passar ju perfekt.
Lilja behöver galoppen för att få en högre resning naturligt och Pilgrim behöver den för att finna koordinationen i sin kropp.
Jag märker också att det är "jobbigt" både för mig och för hästarna att galoppera mycket, ingen av oss är vana att galoppera jätte mycket och det är synd. Vill använda alla gångarter lika mycket.
För ett tag sedan såg jag en VHS-film på mig själv från min ungdom. På filmen red jag i galopp i säkert minst 15min utan att bryta av en endaste gång... Byten, piruetter, byten i serier mm. varv efter varv. Blev helt slut bara av att se den filmen *skrattar* men det gav mig ändå en tanke, en tanke om att idag göra något liknande men på ett helt annat sätt så klart. Så jag galopperar mina hästar för lite och det ska det bli ändring på nu *ler stort* Herre gud, jag och Pilgrim gjorde ju byten på en lektion för Ewa för ungefär ett år sedan, varför fortsatte jag inte på det..? Nu blir det galopp varje pass så länge underlaget tillåter det.

Hur mycket galopperar du din häst?

Inga kommentarer: