onsdag 17 februari 2021

Tisdagsträning

 

Lilja 06.30 imorse, undrade om jag var helt dum i huvudet...
Komma in 01.30 och sedan måste gå ut igen 5h senare.

Vilka härliga dagar jag hade i helgen.
Red mina hästar, en av mina fina elever red Pilgrim vilket gick väldigt bra, jag och Tomas tvättade och fixade bilen vi ska sälja och vi hann med massa mys och god mat på söndagen samt städning inne.

Igår var det tisdag och lektion för Ewa.
Jag red Lilja och vi arbetade med att finna lämpliga ridvägar, placera på vägen och flöde. Gick riktigt bra, vi börjar hitta ett väldigt trevligt utgångsläge som vi kan komma tillbaka till efter att vi testa något som är lite svårare. Det känns himla fint.

Vi gjorde verkligen inget super ansträngande men Lilja jobbade på så himla fint att hon var helt svettig när vi var klara. Så svettig av muskelarbetet att hennes bakknän var fint blöta av svett. Hon arbetade så bra med sina bakben och rygg och hon är verkligen ljuvlig att bli buren av.
Vi jobbade lite med samlingen för att ta galoppen ut det läget. Ewa tyckte hon fann lätt in i skolskritten och det är något vi arbetat en hel del med men som jag insåg att vi nog inte visat upp på ett tag.

Sedan arbetade vi lite med galoppen och pratade om hur viktigt det är att jag tar galoppen ur skolskritten och inte ur traven. Så att galoppen kommer ur bärighet och inte ur skjutkraft för då faller hon isär. Vi fortsatte även med tekniken i handen och det var inte jätte enkelt *ler* Så nu har vi lite nytt att arbeta vidare med och det känns himla roligt. Att koppla bort handen från resten av kroppen är både utmanande och inspirerande.
Saker faller på plats mer och mer och det är så himla roligt att träna nu.
Ikväll har vi en till lektion och jag ser verkligen fram emot den!


 

Inga kommentarer: