onsdag 2 december 2020

Vare ljus!

Norrland, vinter, mörker, kyla, då behövs det lite extra ljus i tillvaron, så vet ni vad jag har gjort!?
Jag har bytt ut min belysning på ridbanan till lampor som motsvarar dagsljus.
Och jäklar vilket ljus det blev, tror jag lyser upp hela byn när jag tänder lamporna.


Jag och Tomas bytte lamporna i helgen med hjälp av skylift. Och jag kan säga att det var väldig enkelt att byt lampor eftersom allt var klart sedan innan, det satt ju redan lampor på ridbanan som vi nu bytte ut till nya. Men även om saker är enkla så betyder det inte att de tar kort tid. Vi höll på till midnatt båda dagarna men då hann vi även med lite andra saker som vi behövde en skylift till. Tomas gjorde ett jätte jobb i skyliften. Tänk vilken tur att jag har honom! Jag skötte markservicen, körde skyliften och hämtade saker. En på marken och en i skyliften känns tryggt om något händer även om det känns konstigt att mest sitta och titta på.


Lamporna jag valde är av fabrikatet Osram och heter Ledvance. De är på 6500K och 200W.
Jag kan inte annat säga än att jag är otroligt nöjd. Jag är otroligt kräsen när det kommer till ljus. Det ända jag egentligen gillar är dagsljus från solen, alla ljuskällor tycker jag har ett för gult sken. Men dessa lampors ljusbild ska vara det samma som solen ger på dagen. Ett ljus som upplevs vitt och rent och ger en perfekt färgåtergivning.

 
Lamporna gav verkligen ett resultat bättre än jag vågat drömma om och första ridturen i deras sken fyllde mig med lycka.  
Min förhoppning är nu att jag ska kunna sända live till min bästa instruktör Ewa Schaeder utan problem trots att det är beckmörkt ute. För lite vinter, kyla och mörker får inte sätta stopp för min träning *ler*
Tror jag hittills i år ridit 50 lektioner för Ewa. Och det går inte att förneka, träning ger resultat.
Och än så länge är det perfekt underlag så det gäller att njuta av det innan det ev. blir is. Vill inte ha samma mardrömsvinter som förra året. Önska snö och minusgrader.

Inga kommentarer: