onsdag 16 december 2020

Svettigt värre

Svettig Pilgrim

Efter vårt magiska pass i måndags så var det igår dags för lektion med Ewa och oj så svettigt det blev *ler*
Vi red med bild och trots duggregn och tjock dimma, lyste mina nya lampor upp ridbanan, så bilden blev tydlig och skarp. Helt otroligt!
Vi red öppnor och det dök upp lite nya saker.
Jag upplever själv att höger formgivning blivit lite bättre men nu ställer det högra bakbenet till det för oss i vänster varv istället *skrattar*
Pilgrim är väldigt pigg just nu och har lite extra kraft och påskjut. Detta bidrar till att det blir väldigt tydligt att han glider iväg åt höger i vänster varv och jag har försökt styra upp situationen genom att försöka räta ut honom på ytter kapsontygel och ge eftergift på inner tygel men det går icke! Det blir som en tankevurpa i mitt huvud.
Detta har fungerat jätte bra i de kontrollerade situationer där vi tappar formgivningen och jag rätar upp honom, rider rakt genom mer påskjut och börjar om. 
Men nu när han är så pigg och på en mikrosekund har tryckt sig iväg sig åt sidan så spelar det ingen roll hur mycket jag försöker räta ut honom, det medför bara att det går mer åt sidan.
Istället (vilket är helt logiskt) så ska jag fånga upp honom på inner fram med hjälp av inner tygel, återfinna balansen där och på så vis reda upp situationen.
Kan säga att detta både var svettigt och klurigt men jag fann glimtar av detta och vet nu hur vi ska arbeta vidare.
Även Pilgrim fann detta svettigt, inte minst med det pass han hade med sig från i måndags. Så han blev rejält svettig, nästan lite löddrig. Blev lite varm i hjärtat dock när Ewa sa "vilket bra pass, att det dök upp lite saker att arbeta med så jag inte bara sitter här och säger "Bra!" hela tiden."

Det roliga var att trots detta svettiga pass så såg Ewa att det hänt en massa, små korta glimtar dök upp av vårt nya läge och jag fick ett kvitto på att vi faktiskt tagit oss ett steg framåt, vilket är just vad jag känt de senaste passen. Så nu är det bara att träna vidare. Vi pratade även lite om hur Pilgrims hals såg ut första gången vi mötte Ewa, då den var som en strut, jämfört mot nu när han fått en riktig hals, välvd och vacker. Tänk vad häftigt hur mycket som kan förändras genom rätt träning.

Nu är jag så sporrad att fortsätta träna på det som dök upp igår.

Nyduschad med pyjamas
 

Inga kommentarer: