onsdag 28 augusti 2013

Hit och dit men ganska långt bort



Inspirerad av filmen i inlägget under har det blivit fokus på skolgaloppen för mig och Cappe nu på slutet.
Givetvis är detta något vi bara leker med än så länge men han visar stor talang!
Tror att när han väl fått styrkan kommer den bli kalasfin!


Har verkligen lagt fokus på att lyssna i skolgaloppen, vad händer i Cappes kropp, vad händer i min kropp, vad är bra, vad ska vi jobba på för att det ska bli bättre.

Det är lite lustigt att varje gång jag tar mig tid till dessa reflektioner så blir alltid min första insikt att jag måste göra mindre! Ni vet att jag i vintras hade inlägg efter inlägg om att "less is more" och vikten av att vara tyst. Men en upptrampad stig är lätt att följa och jag märker att jag hela tiden ramlar tillbaka på den om jag inte konstant tänker på vart jag sätter fötterna. Att helat tiden falla tillbaka på samma stig gör att målet hela tiden känns ganska långt bort.

Allt blev så tydligt igen i skolgaloppen, då jag försökte gör den åt honom. Så fort jag blev still och bara följde med blev den 10 gånger bättre. Min sits är väldigt stark, visst är det en stor fördel men just nu är det även min värsta fiende. Muskelminnet är stark och jag får jobba för att bryta det mönstret. Väldigt ofta när jag rider hör jag Birgittas ord från min och Cappes första träning för henne. "Nu Yvonne när du har fått en häst med sådan fin egen bjudning, se till att inte "förstöra" den. Låt han vara ifred från ditt säte." Det är så sant och jag förstår verkligen vad hon menar. Birgitta har sagt så många kloka ord till mig under alla kurser jag varit på och ett efter ett börjar de falla på plats.


Även i galoppombyterna märker jag detta med min sits. Jag försöker göra bytet istället för att fokusera på att plasera, hitta timing och vänta. Att Cappe på endast ett par veckor har lärt sig byten är helt otroligt men han är ju också mycket speciell min lilla prins!

Så nu blir fokus i ridningen på att lyssna, följa och bli en så bra partner som möjligt. Stötta när det behövs men i övrigt ge förtroendet till min häst istället. Snart är det kurs för Birgitta J igen, tanken är att det är Nokkis som skall få äran att delta. Lilla skrutten har dock varit halt i 4 dagar nu (endast lite oren i traven) men var betydligt bättre igår så jag hoppas vi är i form till kursen. Annars får det bli liten vit. 

Efter kursen hoppas jag att "långt bort" känns lite närmre.

Min vackra, kloka prins!

1 kommentar:

Lilla k sa...

Ja han är allt bra fin :-)