fredag 11 maj 2012

Genomgång

Fin halt efter behandling, se så jämnt han står på alla fyra!
Lutningen på ponny är orsakad av morotens enorma dragningskraft...
Så har Cappe fått sig en genomgång av bästa Anders!
Har känt att det inte varit läge förrän nu, då ponny måste ha lärt sig att stå still på stallgången först.
Men jag visste redan då jag tog han från ridskolan att han hade massa låsningar och spända muskler. Framförallt höger fram som jag tror kommit av vargtanden och att han försökt kommit undan smärtan den skapat. Märks tydligt då man rider på böjt spår i höger varv, Cappe får då kämpa för att hålla sig kvar på en volt t.ex.

Anders började med att studera Cappe i skritt på stallplan, han kunde tydligt se att han tog mindre steg med höger bak...
Sedan tog vi in Cappe i stallet och Anders började sin behandling. Cappe var spänd i hela kroppen men mest i rumpan, nacken och bröstryggen. Han var även lite sned i bäckenet. Anders fick loss några låsningar och lyckades mjuka upp de spända musklerna. Cappe tyckte det var jätte skönt och uppförde sig super bra!

När behandlingen var klar var det dags att gå ut på stallplan igen.
Å vilken stor skillnad det var i skritten!!! Helt jämn! Fortsätter det så här så behöver vi snart inga benskydd!!!!
Vi travade även lite fram och tillbaka och det såg super fint ut! Efter traven gjorde Cappe en jätte host och en hel hög med slem/snor kom upp. Anders förklarade att låsningen i bröstryggen gjort att han haft svårt att andas ordentligt. Detta är faktiskt något jag märkt när jag ridit, jag har till och med hört att han andas uppe i näsan och inte hela vägen ner i lungorna.

Lite roligt var också att han efter behandlingen började vifta med höger fram, han viftade och viftade och viftade! Det har han aldrig gjort innan så jag tror att han helt enkelt kände efter.

Efter behandlingen blev det en promenad efter vägen och i morse fick han 1h ryckt. I morgon blir det ridning, ska bli spännande och se om jag märker någon skillnad! Och om 3 veckor kommer Anders igen, då är det även Mr Nokkes tur.

2 kommentarer:

Irene sa...

Vad roligt att det blev sån effekt! :) (Farsan har fått höra lite av dom fina kommentarerna och det blev han nog glad för! :D )

Vi ses på Birgitta-kursen va? :)

Ängel sa...

Ja morötter kan ha en helt magisk dragningskraft! Speciellt om man ska hinna få några innan jag ätit upp alla ;-) Vilket fint kort det blev oxå!