måndag 15 april 2013

Härlig söndag!


Kan man börja en dag på ett bättre sätt än att åka tidigt till stallet, släppa ut hästarna och sedan ta en härlig morgonpromenad med sina bästa vänner!?

Nä, trodde inte det.
Vilken underbar morgon söndagen bjöd på! Luften var frisk men lite varm, det luktade vår och solen sken. Batterierna fylldes till brädden av livslust! En skön morgonpromenad efter vägen tog jag och Cappe, Tomas och Nokke samt Nina och Ojiji. Åh alla njöt vi lika mycket.
Mina pojkar var så glada och mysiga och jag bara log hela vägen.

Man märker att även hästarna känner av våren. Nokke som aldrig smiter annars (kan alltid ha han lös) har nu sin "leta efter gräs" period. Den kommer alltid samtidigt med värmen och att snön börjar smälta. Då kan han helt plötsligt traska iväg för att kolla om inte gräset har kommit upp någonstans. Rätt gulligt. Gräs måste verkligen vara det bästa han vet och jag förstår honom. Det är ju verkligen under den tiden han har möjlighet att äta det han är gjord för att äta och på det sätt som är menat. Nästan så man kan se hur han blir en häst på riktigt.
Önskar ibland att jag kunde ge han den möjligheten året runt, flytta kanske...
Men man får göra det bästa av situationen och så fort de första stråna börjar sticka upp ur marken kommer våra betespromenader börja. För det tycker jag att han är värd!  


1 kommentar:

Irene sa...

Vad mysigt! :)
Hihi, dom blir bara charmigare med åren!