fredag 15 februari 2013

Lilla Snigel

Nokke efter ett underbart ridpass med 3 piaffer.
Visst ser han lite aristokratisk ut!? <3

Tänk va otroligt lätt det kan vara. Att jag inte fattat det tidigare!

Jag har hittat nyckeln till all ridning, snigelskritten!!!

Så här gör jag och Nokke: skritta ett steg i taget, sedan efter hand kräva lite samling, upp till skolskritt och sedan kan man göra vad som helst!

Genom att göra detta bygger man styrka och energin kommer som ett brev på posten och sedan ärcdet bara att börja trampa och piaffa.

Det lustigs i det hela är att jag och Nokke gjort detta så mycket förut men då på fel sätt. Jag har försökt få bjudning från början, vilket bara resulterat i att han blivit tjurig.

Nu istället sitter jag still som ett ljus, helt avslappnad i kroppen och försöker verkligen att inte omedvetet driva på. Detta är faktiskt något som Cappe lärt mig. Att bli helt tyst med min kropp. Det ända jag kräver är att Nokke ska skritta och göra det långsamt. Resten är upp till honom. Denna lilla förändring i min kropp har gjort hela skillnaden.

Sedan i snigelskritten så tar det inte lång tid så kommer bjudning och energi och då är det lätt som en plätt att börja be om samling.

Tack vare detta har Nokkis nu bjudit på flera piaffer på ridplan och något som nog är så nära passage vi någonsin kommer komma. Han är helt otrolig min fina prins!!!

Åh allt matte behövde göra var att bli tyst med kroppen och börja skritta låååååångsamt.

1 kommentar:

Eva Östman sa...

Mycket intressant! Thanks for sharing :-)